tisdag, februari 27, 2007

En motivationshöjande vinterbild

10 km (46.23.54) idag. Ett pass som i stort sätt bara gick ut på att försöka få fram lite rytm i löpningen. I stegen. Den försvinner snabbt så fort passen inte körs regelbundet. Men nu är skavsårsperioden över. Och det är bara köra på. Pass efter pass. Tills rytmen sitter där den ska.


Det är härligt att vara ute och köra när det är riktigt vitt ute. Träden hänger över vägarna. Det enda är att det blir lite svårsprunget när snön löser upp sig lite. Snömodden gör att man halkar omkring rätt friskt. Och det spelar ingen roll hur pass van man är och hur noga man vet vart och hur man ska placera fötterna. Dessutom spänner jag vaderna extra. Och hela vristen.
Idag högg det till lite i den högra vaden efter 3km. Jag stannade och sträckte ute den. Och körde vidare. Lite krampkänningar fanns kvar i mitten av vaden. Men det blev inte värre. Får massera den lite med diverse salvor i kväll och eventuellt linda den i morgon under dagen. Så ska det inte vara några problem att köra i morgon.


Såg en bild i dag. Som höjde motivationen ordentligt till att köra. Tyckte det var lite lustigt att just den bilden skulle hjälpa till med att höja sugen efter ett vinterpass. Och ett långt dessutom. Som det tyvärr inte blev idag. Men i alla fall. Måste ha kvar den bilden. Den gjorde mer än att se bilder på exempelvis Gebreselassie. Känns mannen igen?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur går det med träningen snubben jao!

Glenn sa...

Mannen len. Det går inge vidare. Åkte på ordentligt med halsont efter senaste passet. Har vilat sedan dess. Men nu är det bättre. I morgon (söndag) eller måndag. Då är jag igång igen.
Vaden som gjorde ont senast känns rätt bra också. Så det borde inte vara några problem.

Anonym sa...

Kanske var bra för vaden att du fick lite baskelusker i halsen. (gäller ju att se det positivt)