söndag, april 10, 2011

Åttonde raka

Det fortsätter att gå sådär läskigt bra. Efter morgonens distanspass på 12km så inkasserade jag 95km den här veckan och totalt den åttonde raka veckan precis enligt programmet. Utan ett enda snedsteg eller missat pass.

Den här veckan har annars bjudit på behagliga temperaturer. Förutom att man måste trängas med en massa folk ute på vägarna så är det helt underbart att flyga fram på skogsvägar och på rena asfaltsgator. Idag tog jag dessutom en premiärtur inne i Rösjöspåret som i sort sätt var is och snö fri. Dock rätt blöt.

Igår var det premiär för backpass. Tusingarna är ett avslutat kapitel och långa backpass är här. Hade jag inte haft sällskap av Niclas så hade det nog aldrig blivit av, eller så hade jag nog stannat efter två lopp. Då mjölksyran sprutade ordentligt ur öronen.
465meter uppför. Fyra lopp. Jogg ner för andra halvan (ca. 375m) och en minuts vila. Snittade 1.36.90 vilket är knappa två sekunder snabbare än förra året per lopp. Fast då var det sex lopp. Att man alltid ska jämföra tider hit och dit.

Veckans andra intervallpass var 3x4km i 4.00-fart. Med 1% lutning inne på bandet. Inget att bråka om. Flöt på utan minsta besvär förutom att det hela var fruktansvärt tråkigt. Roligare saker kan man hitta på en fredagkväll.

Efteratt ha jobbat på hårt under dagen med biltvätt, däckbyte, storhandling, städning och bärande av kartonger och möbler så är det nu soffläge som gäller. Prinsessbakelserna står framför mig. Kaban är upphälld i glaset. Benen utsträckta på bordet. En bra avslutning på en bra träningsvecka.

3 kommentarer:

Olov sa...

Åtta veckor är en bra svit, hoppas det nu håller i sig.

Mr T sa...

Tack för sällskapet i lördags, annars hade jag nog inte heller kommit ut.

Blodsmak beror beror på att väldigt tunna blodkärl runt lungblåsorna (alveolerna) brister, det rinner väl ut och antar att det förs upp mot munnen genom andningen. Är dock helt ofarligt.

Vad gäller snittfart och antal. Du hade kunnat springa 2 st till på 1.41 och haft samma snitt som förra året.

Glenn sa...

Olov >> Jo, det är nog bättre än någonsin. Och efter 10km i morgon så är sviten uppe i nio veckor :)

Mr T >> Det är tur att det är ofarligt med tanke på hur ofta man får det. Sugen på fler gånger i samma backe?